Tips för en vinnande strategi för fotbollsparlay

Oct 11, 2021

Tips för en vinnande strategi för fotbollsparlay

Fotbollsspelare vet att detta är en av de mest spännande metoderna att satsa. När du skapar fotbollsprognoser och parlays är det dock avgörande att använda en bra spelstrategi. Att kombinera två eller flera spel, så kallade parlay, kräver en betydande risk i utbyte mot möjligheten att vinna en stor betalning.

På grund av den här sportens oförutsägbara karaktär är ett fotbollsspel en av de mest riskfyllda insatserna du kan göra. För att vinna en parlay -satsning måste du slutföra alla dina gissningar korrekt. Du förlorar hela beloppet om du förlorar bara en av dina insatser.

Håll dig till det du känner till

Håll fast vid vad som spelas i fotbollsligor som du är bekant med och följ när du bygger fotbollsspel. Om du inte är bekant med de lag eller klubbar du funderar på att satsa på är det praktiskt taget omöjligt att sätta ihop vinnande fotbollsspel.

Prova att bygga parlays i matchningar mellan Manchester United, Arsenal, Liverpool och Manchester City, till exempel om du är ett fan av engelska Premier League. Undvik att spela AC Milan med Chelsea om du inte hänger med i Serie A -resultat och form.

Även om du följer ligan, dubbelkolla siffrorna för att se till att dina prognoser är korrekta innan du lägger en parlay-satsning. Parlay -val som inte säkerhetskopieras av statistik kommer sannolikt att orsaka mycket förvirring. Dåliga val kommer att resultera i oväntade resultat och en större risk att förlora alla dina insatspengar.

Kontrollera de senaste siffrorna om du inte är säker på dina fotbollsprognoser när du spelar parlays. Se till att ditt parlay inte innehåller några obildade insatser. Håll dig till det du känner igen.

Högriskspel bör undvikas

Medan vissa spelare gillar spänningen i att ta enorma chanser, föredrar de flesta individer att spela det säkert. Till varje pris, håll dig borta från högriskparlays. Det riskfyllda ditt parlay blir när du lägger till fler satsningar. Du kan minska din totala risk genom att begränsa antalet lag du placerar på ditt parlay.

Fotbollsspel med sju eller fler val kan ha en stor utbetalning, men de är också högriskspel med låg sannolikhet att vinna. Det är att föredra att undvika fotbollsspel med så många val, oavsett möjlig utbetalning från att vinna ett 10-satsat parlay.

Låt oss säga att du lägger en 10-satsad parlay-satsning, vilket är en högriskinsats med en liten sannolikhet att vinna. Om lagen i spelen du satsar är jämnt balanserade, har ett 10-satsat parlay 1 023 till 1 chans att vinna. Det är inte direkt gynnsamma odds.

Den mest effektiva metoden för parlay är att parlay klokt. Gör några lågriskinsatser på två eller tre lag. Vi rekommenderar att du spelar säkert och väljer val som redan är favoriserade att vinna. Även om du satte ihop ett 10-satsat parlay och hade rätt på alla dina val utom ett, skulle du fortfarande förlora.

Ingen chans till oavgjort

En oavgjord marknad är tillgänglig hos de flesta framstående fotbollsbolag. Denna marknad, ofta känd som 2-vägs Moneyline, erbjuder en Moneyline med två spelalternativ: Lag A eller Lag B. Dessa spel är jämförbara med konventionella spel på matchresultat när de läggs till i ett parlay, förutom att de har något bättre odds.

De flesta online-sportböcker ger en 3-vägs Moneyline-marknad för varje match, vilket ger dig tre spelmöjligheter. Oddsen på denna marknad delas mellan satsningar på lag A, lag B och oavgjort (ibland känt som en 1×2 -satsning).

När du satsar på Draw No Bet -marknaden har du bara möjlighet att välja ett av två lag att vinna. Om lagets band är din satsning ogiltig, vilket innebär att du inte vinner någonting utan får tillbaka din ursprungliga insats som om det aldrig hänt. Eftersom det inte finns någon möjlighet att satsa på oavgjort på DNB-marknaden har du en mindre fördel jämfört med 3-vägsmarknaden.

Eftersom parlay -val är begränsade till att antingen lag vinner, kommer satsningar på ett lag som vinner oavgjort att skjutas. Om du har en DNB i ett fyra-satsat parlay och matchen slutar i en länk, är den delen av insatsen ogiltig. Ditt fotbollsspel kommer att utbetalas som ett trespel om resten av matcherna går som förväntat.

Båda lagen kommer att göra mål på marknaden (BTTS)

Prova andra marknader än de direkta vinnarmarknaderna för att få de största oddsen istället för att bara säkra dina spel. En annan populär fotbollsmarknad är marknaden för båda lagen till poäng, som kan vara betydligt lättare att förutse än direkta segrar.

Detta gäller särskilt om du har flera matcher mellan klubbar med högsta poäng, till exempel Manchester City och Liverpool i engelska Premier League. Eftersom dessa klubbar har några av de bästa anfallarna i världen är chansen att båda sidorna gör minst ett mål under sina matcher betydligt högre.

Överväg en helg med EPL -lag som Tottenham Hotspur och Manchester City eller MLS -lag som LAFC och Toronto. Alla fyra lagen är kända för sina målskickningsförmågor när de högst poängsatta lagen i fotbollsslutspel samma helg, den potentiella utbetalningen från ett stort BTTS-parlay kan vara betydande.

Håll dig till vadslagning på tävlingar mellan några av ligans högst poängsatta klubbar för ett säkert fotbollsspel. Om du satsar på matchningar med högst rankade lag, har BTTS-marknaden en stor parlay-potential.

Bournemouth gjorde till exempel 56 mål under säsongen 2018-19 engelska Premier League, det sjunde mest i ligan, samtidigt som de tillät de tredje flest målen (70). Bournemouth slutade 14: e totalt i Premier League. Att ha statistik som denna till hands kan vara en stor hjälp när du satsar på BTTS.

BTTS är en bra satsning när de bästa lagen tävlar, även om det är vanligt att fotbollsmatcher slutar 1-0. Du bör förvänta dig att båda lagen har en bra chans att göra minst ett mål innan matchen är slut när båda lagen har några av de bästa målskyttarna i spelet.