Teaser Betting

Dessa dagar verkar det som om alla sportbettforum på nätet surrar om “Wong Teasers” och “Teaser Betting Strategy”. Jag ska vara ärlig, som någon som har gjort en stadig vinst varje år sedan 1999 vadslagningsprojekt var jag inte glad när “teaserstrategi” blev ämnet för vadslagningsforumet. Tillbakadragande till nästan ett decennium sedan, strax efter att Stanford Wong släppte boken Sharp Sports Betting, började Las Vegas sportsböcker förlora pengar på teasers. Idag är det nästan omöjligt att hitta en + EV-satsning i Las Vegas när det gäller teasers. Tack och lov finns det fortfarande många alternativ online, men hur länge kan det vara?

Trots att jag fortfarande är ovillig, med tanke på att katten är ur säcken så att säga, har jag bestämt mig för att skriva den här omfattande artikeln om teaserspel för att rensa upp några saker och bidra. Här kommer jag att dela upp allt så enkelt som möjligt och inte bara visa vilka teaserspel som är lönsamma, utan hjälper dig att förstå varför de är lönsamma. Efter att ha läst den här artikeln är du väl rustad att satsa teasers med oddsen till din fördel. Jag tror starkt att du kommer att dra nytta av informationen på den här sidan, så jag ber en liten tjänst: överväga att stödja vår webbplats genom att antingen länka till den i ett blogginlägg eller forum eller gå med i en online-sportbok med en av våra länkar ( till exempel 5Dimes.eu).

För de som inte känner till teasers börjar jag med introduktionsmaterial. Jag uppmuntrar erfarna spelare att helt enkelt skumma de första avsnitten.

Vad är en Teaser Bet?

I lekman är ett teaser ett parlay-bet som använder modifierade poängspridningar. I fotboll är den vanligaste modifieringen sex poäng. Så låt oss säga att det finns tre spel du gillar den här veckan: Jets -7.5, Raiders +1.5 och Bills +5.5. I stället för att satsa dessa raka eller i ett parlay, kan du göra ett trelags sexpunkts teasersats på Jets -1,5, Raiders +7,5, Bills +11,5. För att vinna vadet behöver du alla tre lag för att täcka. På de flesta onlinebetssidor betalar en vinnande tre-teamer 1,8 till 1.

Standard Teaser Odds

Teaserodds varierar från plats till plats. När du satsar sexpoängs fotbollsspelare vill du hitta 2 lag -110 eller bättre, 3 lag +180 eller bättre, 4 lag +300 eller bättre. Du hittar dessa odds på www.Bovada.lv.

5Dimes.eu är värt att nämna också, eftersom de har branschledande odds med två lag sexpoängs teasers på +100. Fångsten är dock att 5Dimes ofta skuggar linjer på ett sådant sätt att det är svårt att hitta retningsvärt retande. Vad jag menar med detta är att om varje webbplats har Jets -8.5 / Redskins +8.5, kan 5Dimes ha linjen listad som Jets -9.5 +105 / Redskins +9.5 -125. Prissättningen +105, -125 etc. har ingen betydelse för teasers, eftersom du kan reta vardera sidan sex poäng och få samma utbetalning som när båda sidor är -110. Anledningen till att 5Dimes listar raden på det här sättet är att reta +8,5 till +15,5, har inte lika mycket värde som att reta -8,5 till -2,5 av skäl som vi kommer att behandla senare i den här artikeln. När du går djupare in i avancerad teaserstrategi är 5Dimes ett bra sätt att ha; men som nybörjare, vet bara att +100 på tvålags sexpunkts teasers kan lura.

Ett annat sätt som teaserodds kan vara bedrägeri: Ta exemplet med BetMania som erbjuder +100 på 2-lags 6-poäng teasers. Det här är inte ett företag jag känner väl till, men en snabb genomsökning av webben som jag hittade Sports Betting Sites ger dem ett C + -betyg som inte är särskilt bra. Detta leder mig till min sista punkt; många av de mindre välrenommerade bookmakarna erbjuder de största utbetalningarna. Du måste vara klok med denna bluff eftersom en sportbok kan publicera vilken utbetalningsgrad de önskar utan risk om de inte har för avsikt att betala vinnare. Eftersom jag är väl bekant med detta ämne kan jag berätta för dig att de mest ansedda vadslagningssidorna som också erbjuder gynnsamma teaserodds är och 5Dimes.

Teaserregler för pushar

Reglerna för pushar är i allmänhet desamma på varje webbplats. Om ett ben i en teaser trycker medan något annat ben är en förlust, klassificeras teasersatsningen som en förlust. Ett tryck och alla vinster minskar samma som de gjorde i ett parlay. Till exempel en teaser med tre lag med resultaten: push / win / win betalas som en teaser med två lag. Om det inte finns några förluster, men bara en enda vinst, återbetalas vad (exempel: 2 Teamer med push / win = ingen åtgärd och vad återbetalas).

En introduktion till avancerad teaserstrategi

Som vi nämnde är en teasersatsning ett parlay med en modifierad poängspridning. För att analysera teasers strategiskt måste vi bryta satsningen till den punkt där vi förstår vilka odds vi betalar per etapp. Om det här alls är förvirrande, oroa dig inte, det borde vara meningsfullt tillfälligt.

Låt oss börja med två lag 6 poäng (-110) teasers. Som du kanske redan vet måste du vinna 52,38% av dina satsningar för att slå jämn vid -110. Formeln som används för att beräkna detta är risk dividerad med avkastning, där avkastning är lika med insats plus vinst. Till exempel riskerar en spelare $ 110 för att vinna $ 100, avkastningen är $ 210, så matematiken här är $ 110 risk / $ 210 avkastning = 0,5238 vilket är 52,38%. Det här är hur ofta “båda” benen i en teaser måste vinna för att satsningen ska vara jämn. IFör att göra någon form av statistisk analys av teasers, måste vi fråga oss själva “hur ofta måste varje etapp vinna för att uppnå en vinstnivå på 52,38%?” För att beräkna detta är vad vi behöver veta vilket antal gånger i sig är lika med 0,5238. Med hjälp av en kvadratrotkalkylator hittar vi 0,7237 x 0,7237 = 0,5238. Detta innebär att varje enskilt etapp måste vinna 72,37% av tiden i genomsnitt för att teasersatsningen ska ha en neutral (jämn) förväntan. För att undvika matematikintensiv kommer jag att förenkla saker och säga att du ska söka efter “Moneyline Converter” på Google, plugga in 72,37% och se i amerikanskt oddsformat att detta motsvarar en pengelinje på -262.