Olika typer av sportspel

1kryss2 Jun 4, 2021

Olika typer av sportspel

Det råder liten tvivel om att vadslagning på sport är en av de största och mest populära formerna av spelande i världen, men det finns ett antal olika sätt att skapa actionvad på spelen.

Raka spel

De flesta sportfans är förmodligen bekanta med de mest grundläggande insatserna inom sport; den raka insatsen. Det är också den vanligaste satsningen som läggs av sportspelare, särskilt när det gäller sporter som fotboll och basket. En satsningslinje är inställd, som ofta kallas en poängspridning, och du kan antingen satsa på favoriten och ge upp poängen eller placera en satsning på underdogen och få poängen. Favoriten måste vinna spelet med mer än börvärdesspridningen för att kunna ta in pengar. Underdogen måste vinna direkt eller förlora med mindre än poängspridningen för att “täcka” och vinna vadet. Slipsar i denna situation är kända som en “push” och inga pengar går förlorade eller vinns.

Totalt antal spel

Den näst mest populära insatsen i många sporter är på totalraden. I denna typ av sportspel sätts ett antal för det kombinerade slutresultatet för båda lagen och du satsar sedan på att den faktiska poängen förblir “under” den totala summan eller går “över” det inställda antalet. Ofta kan du satsa på en total rad i varje halvdel av ett spel när det gäller fotboll och basket.

Spel på pengar

När du satsar på pengar väljer du ett lag för att vinna rakt upp utan poängspridning. Risken är det belopp du måste satsa för att välja favoritversen det belopp du står för om du väljer underdog. Dessa typer av satsningar släpps för alla större sporter, men de spelas främst i spel för baseball och hockey. Till exempel; om Dodgers gynnas hemma mot Giants kan pengelinjen läsa San Francisco (+120) mot Los Angeles (-135). Du skulle tjäna $ 120 på ett $ 100-satsning på Giants om de vinner och du måste riskera $ 135 för att vinna $ 100 på en Dodgers seger.

Parlay-spel

Att gruppera två eller flera val i en enda satsning kallas ett parlay. Det kan vara så få som två separata val helt upp till en viss sportsboks inställda gräns (10-12 val). Satsningsodds på en parlay-utbetalning justeras i enlighet med det totala antalet val du grupperar tillsammans. Vanligtvis börjar de med en 13-till-5-avkastning i din favör för ett parlagsspel och kan gå så högt som 645-mot-1 för ett 10-lagsspel. Tricket att tjäna in ett parlay är att alla dina val måste vinna eller att hela parlay förloras. Parlays kan vara en sportsatsning med mycket hög risk / hög belöning och inte alltid lämplig för svaga hjärtan.

Teaser Bets

En teasersatsning är en twist på ett parlay genom att du fortfarande grupperar två eller flera val i en enda satsning, men du kan nu justera poängspridningarna till din fördel i utbyte mot en lägre total utbetalning. Om sportboken erbjuder en sexpunkts teasersats, skulle en 3,5-punkts underdog nu få 9,5 poäng. Nackdelen med teasers är att de fortfarande är svåra att slå och din totala utbetalning minskas ganska mycket med de justerade vadslagningslinjerna. Vanligtvis betalar ett rakspel med tre lag 6-mot-1, men när du väl bestämt dig för att reta spridningen till din fördel sjunker utbetalningen till 2-mot-1 på en vinnande satsning.

Head-to-Head-insatser

För sporter som NASCAR och professionell golf är ett vanligt sätt att satsa på dessa händelser att satsa på head-to-head-resultat mellan bara två konkurrenter. Oavsett vilken som avslutar loppet eller turneringen i den högre positionen vinner. Många gånger kommer en pengarad att fästas till varje tävlande som ett sätt att handikappa matchen. Denna typ av satsning är mycket populär för sporter som dessa med tanke på hur svårt det är att välja en direkt vinnare bland ett mycket stort fält.