Fotbollsspelstyper som varje spelare behöver veta!

Jun 4, 2021

Fotbollsspelstyper som varje spelare behöver veta!

Så du vet att fotboll är din sport och efter att ha läst vår guide om de bästa fotbollsspelarna vet du vart du sätter in dina pengar. Nästa fråga du måste ta itu med är vilka marknader du satsar på. Här förklarar vi de bästa insatstyperna som varje spelare behöver veta.

Matchresultat

Okej, det är rakt framåt till att börja med. Ett matchresultatspel är helt enkelt vem du tror kommer att vinna matchen. Varje satsning av den här typen ger dig tre alternativ. Hemmaseger, bortaseger eller oavgjort.

Oddsen böjs baserat på spelet i fråga. Till exempel kommer en koppsling som ser Liverpool-värd Accrington Stanley att erbjuda vad vi kallar ett oddspris t.ex. 10 till en på (1/10), vilket betyder att för varje £ 10 som satsas kommer du att tjäna 1 £ för ett “hem” -resultat medan “drag” och “borta” kommer att vara längre odds t.ex. du kan få 10 £ vinst för varje £ 1 som satsas på “dragningen” och ännu mer på “borta”.

Dubbel chans

En satsning med dubbla chanser liknar mycket vadet i matchresultatet. Den viktigaste skillnaden är att du kan täcka två resultat. Låt oss hålla oss till vårt exempel på Liverpool vs Accrington. Om du ville vara dubbel säker på att vinna kan du välja en satsning som säger att Liverpool antingen vinner eller drar. Detta skulle dock ha sämre odds eftersom du har minskat dina chanser att förlora.

Du kan också välja att täcka ett “hem” eller “borta” -spel om du inte förväntar dig att du drar med alternativet att välja “oavgjort” eller “borta” också.

Rita ingen satsning

Vi håller fast vid liknande linjer igen. En oavgjort utan satsning ser helt enkelt att du väljer hem- eller bortaseger. Dina odds ligger i allmänhet mellan matchresultatet och dubbelchansinsatsen. Anledningen till detta är att din insats inte är lika exponerad eftersom den återbetalas vid oavgjort.

Asiatisk handikapp

Ett handikappspel används för att väga resultatet av en match till förmån för ett av lagen. Oavgjort görs ogiltigt genom antingen en omöjlighet eller med en returnerad insats.

I ett scenario där Liverpool och Accrington startar på nivåpegning skulle de röda vara enorma favoriter. Detta ger dig dåliga odds. Du kan förbättra dem genom att stödja Liverpool från en negativ startposition, dvs. Liverpool -2,0 mål. Det betyder att de måste vinna med tre mål för att ditt spel ska bli en framgång. I händelse av en 2-0-vinst skulle spelet dras i bookies ögon. Eftersom du bara kan välja ett lag för att vinna, returneras dina pengar.

Den andra metoden för asiatisk handikappsatsning är där du satsar baserat på halv- eller kvartalsmål, t.ex. Liverpool minus 2,5 mål. Eftersom det är omöjligt att göra ett halvt mål kommer ditt spel att avgöras på ett eller annat sätt. Medan vi har talat om att Liverpool blir straffat från början, kan du komma åt andra hållet och tillbaka Accrington för att vinna med ett försprång, t.ex. plus 1.0 vilket innebär att de skulle starta spelet med en ledning på ett mål.

Korrekt poängsatsning

Korrekt poängsatsning är precis vad det låter som. Att välja vilket lag som vinner helt enkelt räcker inte, du måste få den exakta resultatlinjen rätt. Varför skulle du välja den här typen av insatser? Tja, det betalar bättre pengar. Det är därför. Om Liverpool att slå Accrington är uppenbart uppenbart och starkt odds på kan du öka dina potentiella vinster genom att gissa hur mycket Liverpool kommer att vinna med.

De flesta bookmaker erbjuder grupperingar av liknande karaktär. Det är här du väljer ett antal poängrader, t.ex. 1-0, 2-0 eller 2-1. Under dessa omständigheter ökar dina chanser och därmed dina odds. De kommer dock fortfarande att uppväga insatsen för det raka matchresultatet.

Målskytt marknader

En annan satsning som alla bookmakare kommer att erbjuda är möjligheten att förutsäga vem som gör mål. Dessa marknader varierar mellan första målskytt, sista målskytt och när som helst målskytt. Du namnger den spelare du förväntar dig att göra poäng och du får ett pris. Naturligtvis, om du plumpar för en första eller sista målskytt måste de göra det första eller sista (beroende på ditt val) mål i spelet. Det tarmar när du ser att din valda första målskytt tar det andra målet, men du får bättre odds än att följa marknaden när som helst. Med vilken marknad som helst när din spelare gör mål vinner du.

Scorecast

Ett sätt att få starka odds är att skapa det som kallas en scorecast-satsning. En resultattavla ser dig förutsäga rätt poäng och första målskytt. Eftersom du har flera ben till din insats, dvs båda elementen måste vara korrekta för att vinna, får du mer lukrativa odds.

Båda lagen gör mål (BTTS)

En annan populär satsningsdeltagare gör är att välja spel där de tror att båda lagen kommer att göra mål. Detta uppfattas som en något lättare förutsägelse än vem som kommer att vinna matchen med en njutningsfaktor att oavsett hur ett spel går kommer du alltid att ha en chans att vinna till sista stund. Det är inte varje dag som en match som är 5-0 fortfarande har intriger runt sig.

Över eller under?

En över- eller underinsats är en annan där du inte bryr dig vem som vinner spelet. Inte heller

bryr du dig vem som gör målen. Du bryr dig bara hur många gånger något händer. Det kan vara hur många gånger nätet bular ut, det kan vara antalet hörn i ett spel eller till och med antalet kort.

Över och under mål

Den vanligaste satsningen “över eller under” baseras på 2,5 mål, dvs kommer det att finnas tre eller fler mål? Om du satsar på “under” är poänglinjerna som ger dig en vinst 0-0, 1-1, 1-0 eller 2-0. Din insats förblir i spel under hela spelet eftersom mål kan göras när som helst.

Med “över” -alternativet är varje poäng som innebär tre eller fler mål en vinst oavsett om det är 3-0, 2-1 eller 10-10. Det fina med denna typ av satsning är att du har möjlighet att vinna långt innan heltidens visselpipa. Du har dock inte fastnat med 2,5 mål, det kan flyttas till 1,5 eller 4,5 och så vidare. Oddsen kommer naturligtvis att spegla ditt val.

Över eller under hörn

Detta är ungefär som målmarknaden men fokuserat på hörn. Naturligtvis måste du välja mer än bara 2,5 hörn. Istället är det sannolikt att oddsen börjar vid fem eller fler. Det här kan tyckas som ett konstigt vadslagningsalternativ, men i matcher där du förväntar dig en “back to the wall” -prestanda kan det erbjuda bättre utsikter att vinna jämfört med att stödja ett lag för att göra mål.