Ett klassiskt stryktipslag – Manchester United

Ett klassiskt stryktipslag – Manchester United

När man pratar om Premier League så är det såklart svårt att undgå det klassiska laget från Manchester. Det är ett lag som har vunnit allt som går att vinna och en klubb som man alltid kan räkna med när det kommer till välspelad fotboll och underhållning. Att de ofta finns på kupongen är självklart, många människor har klubben som sin favorit och man vill såklart ha möjlighet att även spela på dem när tillfället ges. Att de finns med på kupongen är alltså ett sätt för fans att visa sitt stöd eller kanske misstro.

Klubben har genererat extremt många världsspelare som har haft betydande roller i fotbollens utveckling. Trotjänare som Ryan Giggs och Paul Scholes visar att laget inte enbart är en klubb som köper sig till framgångar utan också utvecklar talanger. Andra stora spelare som United fostrat är naturligtvis David Beckham, Wayne Rooney och Christiano Ronaldo, han som fick sitt genombrott i klubben och växte upp till att bli en av världens bästa spelare.

Klubbens moderna historia och tradition vilar på Sir Alex Ferguson, som varit managern som i många, många år varit den som styrt laget till dess framgångar. Det går knappast att förneka vilken betydande roll han har haft för klubben och dess utveckling, och skotten har minst sagt visat vägen. Resultaten talar för sig själva, och Fergusons ande kommer för evigt att sväva över Old Trafford. Det finns många nordiska spelare som representerat klubben, och mest utmärkande var kanske den danske målvakten Peter Schmeichel. Henrik Larsson och Jesper Blomqvist är två svenska spelare som spelat i klubben.