Ett klassiskt stryktipslag – Liverpool

Ett klassiskt stryktipslag – Liverpool

Liverpool är troligen det lag i Premier League som har flest svenska supportrar. Det är en klubb med anor som är en av de mest framgångsrika klubbarna i England. Man har vunnit ligan 18 gånger och hämtat hem 5 internationella titlar, och dom röda är ett givet lag på vilket Stryktipskupong som helst. Liverpools riktiga glansdagar var under 70- och 80-talet och det är tveksamt om vi någonsin kommer att få se det igen, men faktum kvarstår att det är en av de mest populära klubbarna någonsin.

Liverpool är ett lag som det är lätt att vara passionerade för, och den klassiska strofen ”You’ll Never Walk Alone” är något som finns rotat i varenda Liverpool-supporter och ett uttryck de gärna använder sig av. Liverpool är en skugga av sitt forna jag idag, om man jämför historiskt sett, men det betyder inte att man ska räkna ut dem ur diverse spekulationer, för laget har en tradition av att inte ge sig, även när saker och ting inte riktigt går som man vill.

Klubben har också haft svensk representation, och det är en av Sveriges genom tiderna bästa spelare. Glenn Hysén, den utmärkande gestalten i svensk fotboll på 80-talet, spelade 72 matcher för klubben från England och det gjorde landslagskaptenen dessutom vid några tillfällen med kaptensbindeln. Han betydde ett tag mycket för Liverpool och hann också med att vinna ligan med klubben. Troligen är han en stor anledning till att klubben är så populär som den är i Sverige, och passionen för Liverpool som svenskarna känner kommer nog aldrig falna.