Ett klassiskt stryktipslag – Chelsea

Ett klassiskt stryktipslag – Chelsea

Det andra stora klassiska fotbollslaget från London är Chelsea. Chelsea är en stadsdel av London som ursprungligen var ett kulturellt centrum men som idag istället är ett rikemansområde, där några av Londons rikaste människor idag bor. Chelsea är även det en klubb som är vanlig att se på Stryktipskupongen, och det som är så intressant med Chelsea är att de var bland de första av stora klubbar som köptes upp av rika oljemiljardärer, vilket naturligtvis gjorde att framtiden kunde tryggast rent ekonomiskt och spelarmässigt.

Chelsea är en av de fyra stora i landet, och därför blir ett möte mellan dessa klubbar extra intressanta att följa, speciellt när de finns med på Stryktipset. Då gäller det verkligen att sätta sig in i formationer och form, för aldrig är det viktigare. Det blir också viktigt att tänka på var laget befinner sig mentalt, för när det kommer till klassikermöten är den mentala biten något som definitivt måste vara helt skärpt.

Laget har ett litet brokigt förflutet, där man varvat framgångar i samma era som Leeds, samtidigt som man drogs med samma ekonomiska bekymmer som just Leeds. Det finns många nationaliteter som har representerat Chelsea och det är faktiskt så att det bara finns en enda svensk som har varit med i laget. Det är målvakten Magnus Hedman som plockades in när Chelsea hade stora problem med skador på sina målvakter. Hedman spelade aldrig någon match i ligan, men fanns ändå med på bänken. Efter en kort säsong gick Hedman tillbaka till livet som fotbollspensionär.