Ett klassiskt stryktipslag – Arsenal

Ett klassiskt stryktipslag – Arsenal

Det finns många klassiska klubbar i England och många av dem håller till i huvudstaden London. Arsenal är en av de klubbarna som man gärna vill ha med sig på Stryktipset då det är en mycket anrik klubb som också är en av The Big Four i landet. Klubben grundades redan 1886 vilket gör den till en av de äldsta klubbarna i landet, vilket i sin tur gör det lätt att förstå varför den är så populär både bland engelsmän och svenskar. Arsenals motto är att ”seger växer ur harmoni” och det är ganska typiskt för Arsenal. När saker och ting inte fungerar inom klubben, visar det sig också på resultatet.

Arsenal är verkligen en klubb som har en mycket oregelbunden form sett till historien. Antingen tillhör man toppen eller också så får man kämpa om att hålla sig på den övre hälften av tabellen. Visserligen har 90-talets slut och 2000-talets början varit lyckat för London-klubben, efter vilket man har haft ett betydligt jämnare resultat, och det kan man tacka Arsene Wenger för. Managern gjorde verkligen något otroligt viktigt för klubben och lär bli en sann legend i Arsenal.

Klubben har också haft många svenskar, ovanligt många, dessutom var det svenska spelare som under sin tid i klubben tillhörde de viktigaste i svenska landslaget. Anders Limpar, Stefan Schwarz, Fredrik Ljungberg, Sebastian Larsson och Rami Shaaban har alla varit här på toppen av sina karriärer, vilket säger ganska mycket om hur bra Arsenal faktiskt har varit genom alla de år som gått.