Svenska Spels Stryktipset

leedsStryktipset är bland det största som hänt vårt land när det gäller spelhistorien. Det har länge varit ett av de absolut mest populära sätten att vinna pengar på, och säkerligen har ett redan stort fotbollsintresse triggat många genom historien att pröva sina egna kunskaper om de engelska ligorna i förhoppning om att vara den som tar hem de stora pengarna. Den största vinster som hittills delats ut för 13 rätt på Stryktipset ligger idag på 10 miljoner, det kan med andra ord löna sig riktigt bra om man förvaltar sina fotbollskunskaper på bästa sätt. Fotboll är ett av de största intressen som finns i landet, och det har då alltid varit en självklarhet att vända sig till Stryktipset när man vill spela på sporten.

Den starka ställning som engelsk fotboll idag har i Sverige kan man nog tacka Stryktipset ganska mycket för. Det har blivit ett sätt att ytterligare motivera människor att följa ligorna, samtidigt som ett ekonomiskt intresse för de engelska ligorna medför ett växande fotbollsintresse i stort. Att Premier League dessutom är en av de bästa ligorna i världen gör att man hela tiden kan få njuta av högkvalitativ fotboll och samtidigt spela på den genom Stryktipset.

Lördagar är högtidsdagen för alla fans av engelsk fotboll och alla spelare på Stryktipset. Dessa två kategorier brukar normalt gå hand i hand, och det är inte konstigt om i princip en hel lördag går åt till att sitta i soffan och följa händelserna på de brittiska öarna. Sedan 1934 har det gått att spela på engelsk fotboll via Stryktipset, så det är alltså inte så konstigt att engelsk fotboll är tradition i Sverige, då vi i år har kunnat göra det i 80 år. Inflytandet som det haft går inte att förneka, och det märks inte minst i den starka influens som engelsk fotboll haft på vår egen.

Det går alltså inte på något sätt att förneka att Stryktipset haft denna stora betydelse för den svenska fotbollskulturen, och på många sätt ska vi vara tacksamma för det. Frågan är var det svenska landslaget och de svenska spelarna skulle vara idag om vi inte hade fått den inspirationen. Så de framgångar vi svenskar skördar kan man nog till viss del tacka Stryktipset för.