The Championship

shamThe Championship är ligan som finns direkt under Premier League, och det är en mycket intressant liga om man ser på vilka lag som ligan består av och hur händelseutvecklingen brukar se ut. Championship-matcher är vanligt förekommande på Stryktipskupongen och anledningen till det är att de behövs. Dels så är det svårt att annars komma upp i 13 matcher totalt, dels så har matcherna ett tydligt syfte med sin närvaro. Det är nämligen så att denna liga är väldigt jämn och här inträffar många oväntade resultat, något som är viktigt att ha med på en kupong för att det ska kunna bli bra utdelning.

Den andrarankade ligan i England är med andra ord en väldigt intressant liga som innehåller många element som är värt att hålla ögonen på. Ofta är det så att Premier League-lagen kommer att ha med dem att göra, speciellt när det spelas cuper på olika sätt. Det betyder att man får en reell uppfattning om hur stor skillnaden är mellan de olika ligorna, och att det skräller även i dessa möten är inte ovanligt. Just därför bör man hålla ett vakande öga på The Championship eftersom faktiskt allt kan hända, och det gör det ofta. Om man skulle jämföra ligans betydelse för sporten och den högst rankade ligan så är jämförelsen mellan HockeyAllsvenskan och SHL absolut riktig. Spänningen finns där, och lagen som strider i toppen skulle normalt ha mycket bra chanser mot lagen i nedre hälften av Premier League, för så mycket skiljer det inte. Därför blir avgörande kval väldigt intressanta, och att lagen på plats 3 till 6 i The Championship gör upp om den sista tredje platsen till Premier League fyller avslutningen av säsongen med rejäl substans.

Ur svensk synvinkel finns det naturligtvis ett stort intresse för denna liga. Det är nämligen inte helt ovanligt att ett lag man hejar på, som tidigare befann sig i Premier League, nu kämpar i The Championship. Det blir ett kast mellan hopp och förtvivlan för dess supportrar eftersom ligan är så pass händelserik som den är. Dessutom finns det svenskar representerade i dessa klubbar, även fast de flesta spelar i Premier League.